48V SHVS blagi hibridni sistem
Novi 48V SHVS blagi hibridni sistem je sestavljen iz 48V ISG (integriranega zaganjalnika) s funkcijo elektromotorja, 48V litij-ionske baterije in 48-12V DC/DC pretvornika. Z večjo napajalno napetostjo kot običajen 12V, se poveča tako zmožnost večje regeneracije energije pri zaviranju, kot tudi
assistenca elektromotorja motorju (MNZ), kar zmanjša porabo goriva in izboljša vozne zmogljivosti. Medtem, ko hibridni sistem daje prednost nižji porabi goriva v običajnih voznih razmerah, lahko sistem dodaja navor elektromotorja navoru motorju (MNZ) z uporabo katere koli od dveh funkcij
(nadzorovano dodajanje navora ali povečanje navora), ko presodi, da želi voznik hiter pospešek. Poleg tega elektromotor prestavi motor (MNZ) v stanje prostega teka in odpravi porabo goriva med zaviranjem ter s tem poveča učinkovitost porabe goriva. *
* Elektromotor ne prestavi motorja (MNZ) v stanje prostega teka, ko je klimatska naprava v uporabi in je nivo energije akumulatorja na informacijskem prikazovalniku »3« ali manj.
Opomba: (MNZ) Motor z notranjim zgorevanjem

 

Nadzorovano dodajanje navora
Nadzorovano dodajanje navora okrepi pospeševanje s takojšnjim dodajanjem navora elektromotorja navoru motorja (MNZ) in s tem izravna zakasnjen odziv motorja.

Povečanje navora
Povečanje navora olajša pospeševanje z dodajanjem navora elektromotorja navoru motorja (MNZ), dokler se ne vklopi turbo polnilnik.
Električni motor ohranja motor (MNZ) v prostem teku
Ko je ob zaviranju pedal sklopke pritisnjen, elektromotor ohranja motor (MNZ) v prostem teku in s tem zmanjša porabo goriva. Ker se prosti tek vzdržuje, lahko vozilo ponovno pospeši na zahtevo voznika.


 


 

OSVOJITE VSAK KOTIČEK SVETA
Osvobodite svoja čutila – kjerkoli in kadarkoli – s pravim pustolovcem. Novi SX4 S-CROSS je utelešenje neomejenih pričakovanj na štirih kolesih. Nudi čisti užitek v vožnji na vseh podlagah, zmogljivosti nove generacije ter prenovljen, privlačen in izjemno drzen videz.
Kamorkoli vas odpelje vaša domišljija, bo z novim SX4 S-CROSS-om vsaka izbrana smer popolna. Izberite svojo pot.

 

 

OBVLADAJTE IZZIVE ŽIVLJENJA
Opravite vsakodnevne naloge z lahkoto – na krovu dovršenega večnamenskega križanca (crossover). Novi SX4 S-CROSS zadovoljuje sleherno potrebo sodobnega življenja.
Zagotavlja funkcionalno fleksibilnost, prostornost, udobje in SUV slog za suverenost v mestni džungli. Ne glede na izzive življenja, je novi SX4 S-CROSS nedvomno odličen izbor. Izberite svojo pot.
 
DIZAJN ODSEVA ZNAČAJ

Videz, ki ustvarja neizmerno željo po pustolovščini. Novi SX4 S-CROSS ponosno izžareva svoj pogum in samozavest. Odkrijte dizajn, ki odseva značaj doraslega križanca (crossover) z novim mišičastim sprednjim delom, drznim SUV slogom in odličnimi notranjimi vrednotami. Pravi rojeni raziskovalec. Poln dinamike in moči.

ZMOGLJIVOST NA VSEH PODLAGAH

SX4 S-CROSS vedno zagotavlja dober oprijem na vseh podlagah. Izzovite vsestranskega in vsevremenskega križanca, ki ga poganjajo legendarni Suzukijevi SUV geni. Začutite zaupanje, vzbujeno z lahkotnim užitkom v vožnji. Odličen spremljevalec na dolgih poteh, ki dviguje meje okretnosti in učinkovitosti.