Prevlada vozil znamke Suzuki     

Sreda, 12. marec 2014
Maruti Suzuki 'Desert Storm' 2014
Satish Gopalkrishnan & Savera D'Souza

Satish Gopalkrishnan & Savera D'Souza

Satish Gopalkrishnan & Savera D'Souza

Satish Gopalkrishnan & Savera D'Souza

Sarika Sehrawat

Sarika Sehrawat

CS Santosh

CS Santosh

Avtor: Marko Miklavc

26. februarja se je v New Delhiju pričel odvijati letošnji, s strani podjetja Maruti Suzuki organizirani in izpeljani šestdnevni 'off-road' reli, ki že 12 let sodi med najdaljše in posledično najbolj prestižne indijske prireditve te vrste. Letošnje dogajanje na tem 'mini Dakarju' je zaznamovala ponovna prevlada 4x4 in dvokolesnih vozil znamke Suzuki…

Tako je na tej, približno 2200 kilometrov dolgi terenski preizkušnji, ki je potekala od New Delhija do Jaipurja, slavila predvsem domača znamka Maruti Suzuki, katere izdelki nastajajo ob tesni povezavi z matičnim koncernom Suzuki, ker so njeni avtomobili in en motocikel (Suzuki RMX 450) zmagali v sedmih od devetih kategorij.

V najpomembnejši kategoriji (Rally Ndure) sta slavila voznik Satish Gopalkrishnan in navigatorka Savera D'Souza (tovarniško moštvo Maruti Suzuki), trenutno najbolj uspešen zakonski par v indijskem avtomobilskem športu, ki sta na tej preizkušnji upravljala Suzukijev model grand vitara. Satish, ki je znani indijski računalniški programski 'guru', je ob tem uporabljal lastnoročno razvitega elektronskega pomočnika v obliki nekakšne kombinacije ročne ure in žepnega računalnika, ki je sedaj po zaslugi velike uporabnosti na reli preizkušnjah že znan kot 'TSD (time-speed-distance) meter'.

Tudi drugo in tretje mesto v tej kategoriji sta osvojili tovarniški posadki znamke Maruti Suzuki, vendar v drugačnih vozilih (maruti suzuki gypsy). Letos je na tem reliju sodelovala tudi edina ženska voznica (Sarika Sehrawat), vendar na koncu ni pristala na stopničkah. Takšni suzukiji so blesteli tudi v kategoriji Rally Xtreme, vendar je tu prvo mesto na koncu osvojila mahindra XUV 500, oba Suzukijeva 'cigančka', ki sta v naših krajih znana po drugačni modelni oznaki, sta pristala na drugem in tretjem mestu.

Suzuki je obvladoval tudi kategorijo Rally Xplore, kjer je na koncu slavila posadka (Rajesh Chalana & Yogesh Gupta) za volanom modela SX4. Druga je mahindra scorpio, tretje je zopet tovarniško moštvo znamke Maruti Suzuki, ki je uporabljalo enako vozilo kot zmagovalca v tej kategoriji. Na koncu velja omeniti še kategorijo Rally Moto, ki je namenjena dvokolesnikom. Tudi tu je slavil izdelek znamke Suzuki (model RMX 450), ki ga je upravljal Indijec CS Santosh. Drugo mesto je osvojil 54-letni Avstrijec Helmut Frauwallner (yamaha WR450F), tudi tretjeuvrščeni tekmovalec (Suresh Babu)  je uporabljal motocikel znamke Suzuki (model RMS 450Z). Letos je na tem zahtevnem reliju, ki se je zaključil 3. marca, v vseh kategorijah nastopilo 250 tekmovalcev, razdeljenih na 150 eno- in dvočlanskih posadk…

| Share