Prejemnik prestižne 1. nagrade na 2019 World Car Awards     

Petek, 19. april 2019
Novi SUZUKI JIMNY
Avtor: Magyar Suzuki Zrt.

S ponosom objavljamo, da je bil novi Jimny izbran za zmagovalca kategorije World Urban Car na 2019 World Car Awards. Rezultat je bil objavljen na tiskovni konferenci World Car Awards, ki je potekala 17. aprila 2019 na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku, ZDA. Suzuki je prvič osvojil nagrado v kateri koli kategoriji na World Car Awards.

"Mi v Suzukiju smo zelo počaščeni, ker smo prejeli to nagrado," pravi predsednik Toshihiro Suzuki, "Jimny je edinstveno, kompaktno, avtentično terensko vozilo in temu konceptu smo sledili že skoraj 50 let. Zdaj ima veliko oboževalcev po vsem svetu, ki uživajo v odličnih zmogljivostih in edinstveni funkcionalni obliki, tako na cesti kot na stranpoteh. To nagrado sprejemamo v imenu naših oboževalcev, kot tudi s ponosom in zaupanjem v našo strast za gradnjo razburljivih avtomobilov, ki bodo postali vsakdanje življenje naših kupcev."

Na podelitvi 2019 World Car Awards je 6 kategorij, zmagovalci vsake kategorije posebej pa so:
World Car of the Year: Jaguar I-PACE
World Urban Car: Suzuki Jimny
World Luxury Car: Audi A7
World Performance Car: McLaren 720S
World Green Car: Jaguar I-PACE
World Car Design of the Year: Jaguar I-PACE

Jimny je bil 5. marca razglašen za enega izmed treh finalistov kategorije World Urban Car in tudi World Car Design of the Year na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi. Zdaj je zmagovalec v kategoriji World Urban Car in "Top 3 v svetu" v World Car Design of the Year.

| Share